Pagina's

woensdag 2 mei 2018

Chocolade bananencake (suikervrij)


De laatste tijd sluipt het suiker langzamerhand weer mijn leven in. Tijdens de vakantie een lekker gebakje, zo ook iets lekkers in het weekend. Iets makkelijker drinken nemen in een restaurant met suiker, omdat iets anders er niet is.
Mijn lichaam begint de laatste dagen weer te klagen. 
Tijd dus om weer terug te gaan naar de basis. Natuurlijk heb ik wel zin om lekker te snoepen. 
Deze cake voldoet hieraan prima. Een lekkere chocolade cake gezoet met banaan en dadels.


Chocolade bananencake

Ingrediënten: 


·      3 rijpe bananen

·      50 gr dadels

·      50 gr boter

·      4 eieren

·      150 gr cakemeel

·      60 gr cacaopoeder

·      3 tl bakpoeder

·      50 gr kokos

·      zout

·      evt. noten of amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 175 gr.
 
Bereiding:

1.    Snijd de bananen en dadels in stukjes en pureer de stukjes met de staafmixer.

2.    Smelt de boter en voeg toe.

3.    Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix mee.

4.    Voeg de cakemeel, cacaopoeder, bakpoeder, kokos en zout toe en roer voorzichtig door het beslag.

5.    Voeg eventueel nog wat amandelschaafsel en/of gehakte noten toe.

6.    Vet een vorm in of  gebruik een siliconenvorm.

7.    Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 45 tot 50 minuten op 175 graden.

8.    Controleer door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake klaar. Zit er beslag aan de prikker, bak dan de cake nog een paar minuten.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten