Pagina's

vrijdag 25 januari 2019

Kippensoep





Na een heerlijke lunch om het weekend in te luiden, heb ik meestal 's avonds niet meer heel veel trek meer.
Een lekker soepje met brood en kruidenboter of knoflookmayonaise (klik hier voor het recept van zelfgemaakte mayonaise) gaat er dan nog wel in. Het is niet veel werk, dus ook nog snel klaar.


Ingrediƫnten:

1 liter water
1 kippenbout
2 bouillonblokjes
1 champignongroentepakket (400 gr)
1 handje vermicelli
evt. nog extra peper en zout

  • Breng het water met de kippenbout en de bouillonblokjes aan de kook.  
  • Laat de kippenbout 30 min. zachtjes koken.
  • Haal na 30 minuten de kippenbout uit het water en voeg het groentepakket en de vermicelli toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal ondertussen het vlees van de botjes en snijd fijn of trek uit elkaar (pulled chicken).
  • Voeg het kippenvlees toe en laat nog een paar minuten meekoken.
  • Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise of kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten