Appelflappen die je koopt zitten vol met suiker, terwijl appels zoet zijn van zichzelf, dus suiker toevoegen is niet nodig.
Voor het recept heb je maar 3 of 4 ingrediënten nodig.
Ingrediënten:(voor 4 appelflappen)
1 grote appel
4 plakjes bladerdeeg
evt. rozijnen
kaneel
Bereiding:
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 220 gr.
- Schil de appel en snijdt hem in stukjes.
- Meng de stukjes met kaneel en eventueel rozijnen.
- Leg de appel op in het midden van de plakjes en vouw dubbel.
- Smeer eventueel wat water op de randen van de plakjes om ze beter te laten plakken.
- Druk met een vork de randen vast.
- Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ongeveer 20 tot 25 minuten op 220 gr. tot de appelflappen goudbruin gekleurd zijn.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten