Pagina's

donderdag 24 mei 2018

Havermout chocolate chip cookies


Ook zo gek op havermoutkoekjes. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Inmiddels heb ik al 2 recepten op mijn blog staan.
Het recept van de havermoutkoekjes heeft echter zoveel mogelijkheden, dat ik telkens nieuwe varianten maak. Deze keer de versie met stukjes chocolade er in.

Wil je ook de varianten met appel of bananen proberen klik dan op de linkjes.

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Ingrediƫnten:(voor 12 koekjes)

3 bananen
200 gr havermout
20 gr geraspte kokos
50 gr boter
1 1/2 tl kaneel
3 tl bakpoeder (1 zakje)
zout
50 gr rozijnen
85 gr pure chocolade zonder suiker


Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor  op 170 graden.
  2. Schil de bananen en snijd ze in stukjes en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Smelt de boter in een pannetje. 
  4. Meng de gepureerde banaan, boter, havermout, kaneel, bakpoeder, zout en kokos door elkaar en maak fijn met de staafmixer. Het wordt een kleverig mengsel.
  5. Hak de chocolade klein.
  6. Kneed de rozijnen en de chocolade door het deeg. Het deeg blijft plakkerig.
  7. Maak 12 balletjes en druk ze plat. Ze mogen nog wel wat dik zijn.
  8. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten