Pagina's

donderdag 24 mei 2018

Rosti met kastanjeschampignons, lenteuitjes en puntpaprika's

Ik ben gek op eenpansgerechten. Lekker alles bij elkaar en natuurlijk weinig afwas van pannen.

Dit gerecht is tevens eenvoudig en kan bijna niet mislukken.  Dit keer heb ik een zak kant en klare rösti gebruikt, maar je kunt de rösti natuurlijk ook zelf maken door de aardappelen te raspen. Een pan met anti aanbaklaag vind ik bij dit recept wel nodig, om te voorkomen dat de aardappel aan de bodem vastplakt.

 Dit recept is voor 2 tot 3 personen.






Ingrediënten: 

1 zak rösti of 750 gr geraspte aardappelen
250 gr kastanjechampignons
1 rode ui
2 puntpaprika's
3 lente-uitjes
peper
zout
gerookte paprikapoeder 
olijfolie

Bereiding:


  1. Snijd de ui in grove stukjes en de champignons in vieren.
  2. Snijd de paprika in stukjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Bak de ui met een scheutje olijfolie glazig.
  4. Voeg de rösti toe en bak mee.
  5. Wordt de aardappel wat zachter voeg dan de champignons en puntpaprika's toe.
  6. Is de aardappel gaar, voeg dan de lente-uitjes nog even toe.
  7. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder.
Eet smakelijk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten