Pagina's

zaterdag 20 februari 2016

Havermoutkoekjes met appel

Het eten zonder toegevoegde suiker bevalt mij goed en wil ik zeker volhouden. Wil ik in het weekend wat lekkers eten, dan moet ik er zelf voor werken.  Ik bak nu bijna elk weekend en zoals dit weekend zelfs 2 keer. Gisteren een heerlijk chocolade bananenbrood met walnoten en kokos en zo meteen de heerlijk havermout appel koekjes. Zelfs mijn man, die helemaal geen fan is van havermout, is er weg van. Voor onze voorjaarsvakantie wilde hij zelfs dat ik een dubbele hoeveelheid maakte om mee te nemen. Binnen 2 dagen was die voorraad op. Je kunt er dus niet genoeg van bakken en het je hoeft je niet eens schuldig te voelen.

Waar het recept vandaan komt weet ik niet. Mijn moeder stuurde het via de mail. Ik heb wat dingen aangepast en nu zijn ze precies zoals ik ze wil hebben.


Havermout-appelkoekjes

Ingrediënten:
2 appels
200 gr havermout 
50 gr rozijnen
55 gr amandelschaafsel
50 gr boter
1 1/2 tl kaneel
2 1/2 tl bakpoeder
zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Wel de rozijnen in warm water en laat ze uitlekken. Schil de appelen en snijd ze in stukjes.
Maak met de staafmixer moes van de appelen en meel van de havermout.

Meng de havermout, rozijnen, amandelschaafsel, boter, kaneel, bakpoeder, zout en appelmoes en kneed dit tot een deeg. Het deeg blijft plakkerig.

Maak 12 balletjes en druk ze plat. Ze mogen nog wel wat dik zijn.

Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Heerlijk als tussendoortje of lekker bij de thee of koffie.

 
 Klik hier voor het recept van de havermoutkoekjes met banaan.

6 opmerkingen:

  1. Simpel om te maken en zoooooooo lekker ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog wel n vraagje... In de luchtdichte trommel worden de koeken heel snel taai. Kan dat komen door de vochtige appel? Heb je daar een tip voor misschien? Gr. Desirée

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Desiree,(sorry, ik weet niet hoe ik het streepje erop krijg)

      Bij mij krijgen de koekjes nooit tijd om taai te worden. Vroeger werd er bij ons thuis een bitterkoekje in de koektrommel gedaan om koekjes niet zacht te laten worden.
      Verder neemt rijst ook vocht op. Je zou dus kunnen proberen of dat help. Wat rijst in een stoffen zakje of een zakje van keukenrol of koffiefilter.
      Mocht je zelf nog een oplossing hebben gevonden, dan hoor ik die graag. Succes ermee.

      Groetjes Monique

      Verwijderen
  3. Dank voor dit recept !! Super lekker ! Al is het een recept van vorig jaar ik heb het nog maar recentelijk ontdekt en nu een paar keer gemaakt, en nogmaals heel blij mee Hgrt Else

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Else,

    Een wat late reactie, maar bedankt voor je compliment.
    Graag gedaan.

    In plaats van appel kun je ook 3 bananen toevoegen.

    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen