Pagina's

zondag 29 november 2015

Het idee is er.

In 2007 heb ik vanwege lichamelijke klachten mijn voedingspatroon aangepast.
De klachten die ik al zeker 25 jaar had verdwenen. Dokters hadden nooit iets kunnen vinden en nu ineens, door mijn eetpatroon aan te passen, was ik in een week van mijn klachten af.
Sinds die tijd is mijn interesse voor artikelen over voeding en wat ik er verder over hoor gewekt.
Uiteindelijk zijn ook alle kant en klaar pakjes verdwenen en maak ik zo goed als alles zelf.
Door hier zo mee bezig te zijn krijg je steeds meer informatie over hoe ongezond suiker is.

Onlangs keek ik op school met de kinderen naar een filmpje over een jongen die een maand zonder suiker leefde. Dit sprak mij erg aan en het idee groeide.
Momenteel heb ik er last van dat een aantal kilo's die er tijdens onze wereldreis vanzelf afgingen, er nu weer aan lijken te komen. Zou ik te weinig bewegen en te veel snoepen? Mede hierdoor groeide mijn idee verder.

Van de week heb ik uiteindelijk besloten. Het nieuwe jaar ga ik zonder suiker starten. Januari wordt voor mij suikervrij. Ik bedoel geen toegevoegde en geraffineerde suiker. Mijn fruit als ontbijt blijft gewoon, maar geen koekjes, snoepjes, enz. Geen chips en producten waar suiker in zit, dus ook geen wijn. Een uitzondering is voorlopig brood.

Of ik het ga redden? Ik ga er hard mijn best voor doen en dit is weer een stapje. Hoe meer mensen het weten, hoe moeilijker ik het mezelf maak om af te haken. Frans heeft voor mij al een uitdaging toegevoegd. In januari wil hij met vrienden bij 't Zusje gaan eten. Welke gerechten hebben daar geen suiker?

Ik ga er in ieder geval voor en op deze blog wil ik jullie op de hoogte houden. Hoe voelt het, wat zijn de moeilijke momenten en wanneer gaat het gewoon voelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten