Pagina's

dinsdag 17 januari 2017

Tagliatelle met kip, champignons en geitenkaas



Na een heerlijke week vakantie met elke dag uiteten hadden we geen zin om gelijk weer uiteten te gaan. Wat dan? In de diepvries lag geen maaltijd meer klaar, want voor de vakantie probeer ik de diepvries altijd leeg te hebben. Tijd voor een makkelijke maaltijd.
Deze maaltijd is zo klaar. De meeste ingrediënten kun je zo in de pan doen en hoef je niet meer te snijden. Binnen een half uur is het klaar en wanneer je de dubbele hoeveelheid maakt heb je gelijk weer een maaltijd klaar liggen voor een volgende keer. Het is namelijk goed in te vriezen.

Voor 4 personen.
Ingrediënten:
300 gr tagliatelle
300 gr kipfilet of kalkoenfilet
400 gr champignon groentepakket
250 gr kastanje champignons
200 gr zachte geitenkaas
kookroom
1 teentje knoflook
kruiden naar smaak
peper
zout
olijfolie

Bereiding:
1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op het pak en giet af. Ik kook ze altijd 10 minuten.

2.  Snijd de champignons in plakjes en de kip in stukjes.

3.   Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak de kip tot ze bruin begint te kleuren. Voeg het groentepakket en de champignons toe en bak even mee.


4. Voeg de zachte geitenkaas, de kookroom (of alpro cuisine of rice dream cuisine), de kruiden zoals: peterselie, basilicum en het uitgeperste teentje knoflook toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.

5. Voeg de tagliatelle aan de saus toe en verdeel over de borden.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten