Pagina's

zondag 24 september 2017

Bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat, pesto, kaas en basilicum


Sinds we zonder geraffineerde suiker eten is het soms lastig om lekkere snacks te vinden. In de winkel zit er bijna altijd wel suiker in en thuis heb je niet altijd zin om iets te maken. Deze snacks zijn daarom erg geschikt. Je kunt ze maken wanneer je zin en tijd hebt en invriezen tot je ze nodig hebt. Even ontdooien en opwarmen in de oven en je hebt een lekkere snack. 
Vooral in het weekend vind ik het lekker om 's avonds bij een wijntje iets te snacken. Meestal maak ik deze snacks dan 's middags al. Ik moet ze dan wel beschermen tegen mijn man, anders halen ze de avond niet.

Recept voor ong. 16 rondjes.

Ingrediënten: 
4 bladerdeegplakjes
zongedroogde tomaten 
Pesto 
Geraspte geitenkaas 
chilipoeder 
basilicum 
Peper 
eventueel een fijn gesneden uitje 

Bereidingswijze: 
Leg de 4 bladerdeegvelletjes in de vorm van een vierkant en leg de randjes net iets over elkaar heen. Druk de randjes aan zodat er 1 groot bladerdeegvel ontstaat. 
Smeer het bladerdeeg in met de pesto, het maakt niet uit welke pesto je gebruikt. 
Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel deze over het bladerdeeg. Strooi de geraspte kaas over de zongedroogde tomaten. 
Strooi de basilicumblaadjes over het bladerdeeg, je kunt ook gedroogde basilicum gebruiken. 
Strooi er wat chilipoeder en peper over en eventueel nog een gesnipperd uitje. 
Rol het bladerdeeg op. 
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de bladerdeegrol in ongeveer 16 plakken. Leg alle plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet de bladerdeegrondjes ongeveer 20 minuten in de oven. Als de bladerdeegrondjes mooi bruin zijn geworden, zijn ze klaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten