Pagina's

woensdag 4 oktober 2017

Appelmoes

Vorige week zag ik een recept om je gehaktballen lekkerder te maken. In dit recept werd appelmoes toegevoegd. Ik denk dan gelijk aan al die kinderen die alles leren eten met appelmoes erbij. Gooi er appelmoes door en bij en de kids eten het. Het is een optie, maar geef mij maar de pure smaak van zoveel mogelijk producten. Appelmoes hoef ik niet in mijn gehaktballen en misschien mis ik nu wel een hele wereld. Laat het me alsjeblieft weten als het zo is, misschien probeer ik het dan toch een keer uit.

Dit recept bracht wel op een idee. Tijd voor appelmoes, maar dan wel vers gemaakt en niet uit een potje of blikje en natuurlijk zonder toegevoegde suiker, want dat zit al genoeg in de appel zelf. 
  

Het recept

Ingrediënten:

9 appelen
Kaneel
Evt. honing

Bereiding:

Schil de appelen. Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in vieren en doe de stukjes appel in een schaal. Dek af en kook 6 minuten in de magnetron op 1000 watt. Prak met een vork voor grove appelmoes of pureer met een staafmixer voor fijne appelmoes.
Laat afkoelen tot het voor jou de juiste temperatuur heeft.
Voeg kaneel naar smaak toe. 

Eet smakelijk.

Is dit voor jou niet zoet genoeg, dan kun je wat honing toevoegen. Ik vind dit  echter niet nodig.

Bewaar het in de koelkast.

Nadat ik dit gemaakt had ging ik op vakantie. Ik vond het zonde om weg te gooien, dus heb ik het ingevroren. Zelf nadat het uit de diepvries kwam smaakte het nog goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten