Gisteren had ik zo'n dag. Een flinke verkoudheid, dus weinig energie en het liefst lag is lekker op de bank. Mijn man is dan nooit te beroerd om friet te halen, maar dat hadden we de dag ervoor al op.
Een snelle blik in de diepvries en koelkast liet zien, dat er genoeg was voor een lekkere en gezonde maaltijd.
Een aantal verschillende groenten en je kunt vooruit. Ik heb dit recept al diverse keren gemaakt in verschillende variaties en het is nog nooit tegengevallen.
Geroosterde groenten uit de oven
Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 pastinaak
4 worteltjes, niet te klein
1 rode uit
1 courgette
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding:
Schil de worteltjes, pastinaak en ui.
Halveer de smallere gedeeltes, en snijd de rest in parten zodat je
stukken van gelijke dikte hebt.
Meng de kruiden samen met de groenten, uienringen, een scheut
olijfolie, peper en zout.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de groenten over. Je
kunt ook een grote ovenschaal gebruiken en die invetten met olijfolie.
Rooster gedurende 30-40 minuten, tot de groenten gaar zijn en
lichtbruin kleuren.
Je kunt in plaats van de courgette ook een zoete aardappel
gebruiken. Dit is ook erg lekker.
Dit smaakt lekker bij kip uit de Actifry of Frydelight.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten