Pagina's

vrijdag 29 december 2017

Broodjes met zongedroogde tomaatjes


Het bakken van de pestobroodjes ging zo lekker dat ik zin had om een ander recept te proberen.
Dit keer echter in kerstsfeer. Nog een paar dagen en het is zover. 
Je kunt ze natuurlijk ook gewoon los bakken of in een andere vorm.
Leg de broodjes een klein beetje uit elkaar. Tijdens het rijzen en bakken gaan ze vanzelf tegen elkaar aan. 

Voor dit recept heb ik wederom een broodbakmachine gebruikt, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met de hand kneden.

Ingrediƫnten:

broodjes (12 stuks)

190 ml water
115 ml (rijst)melk   
425 gr bloem
75 gr  volkorenmeel
15 ml olijfolie
7 gr gedroogde gist
5 gr honing
5 gr zout
50 gr geraspte geitenkaas 
50 gr zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden

eventueel
1 ei
scheutje (rijst)melk

Bereiding:
  • Doe het water en de melk in het bakblik.
  • Voeg de bloem en meel toe.
  • Voeg de olie en het gist toe.
  • Voeg de honing en het zout toe. Je kunt deze stap ook overslaan, wanneer je geen honing of zout wilt gebruiken. Laat je de honing weg, dan moet je ook het zout weglaten, zodat je toch een goede rijzing krijgt.
  • Voeg de geraspte kaas toe.
  • Zet de machine aan op het programma deeg.
  • Op het piepsignaal, voeg je de zongedroogde tomaatjes toe. Is het deeg nu te vochtig, voeg dan nog wat bloem toe.
  • Haal het deeg uit het blik, wanneer het klaar is en vorm 12 broodjes. Zelf leg ik het deeg dan gelijk al op het bakpapier, dan plakt het niet vast wanneer je het deeg in stukken deelt en de broodjes vormt


  • Leg de broodjes op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Bedek de broodjes met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Wil je glanzende broodjes, klop dan een ei los met een scheutje melk en bestrijk hier de broodjes mee.
  • Verwarm de oven voor op 240 gr.
  • Bak de broodjes ongeveer 15 minuten. De broodjes zijn gaar, wanneer je op de onderkant klopt en ze klinken hol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten